Komore ekonomske regije

u slivu rijeke Save
 • Slajd 01
  Slajd 01

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 02
  Slajd 02

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 03
  Slajd 03

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 04
  Slajd 04

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 05
  Slajd 05

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 06
  Slajd 06

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

 • Slajd 07
  Slajd 07

  Tekst koji ukratko pojašnjava slajd

Savska inicijativa za inovativni razvoj

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Savska inicijativa za inovativni razvoj, naziv je projekta koji je 19. veljače predstavljen u Komori Zagreb, a čiji je nositelj Centar za transfer tehnologija, u suradnji s partnerima.

Riječ  je o projektu koji je sufinanciran kroz program START – Danube Region Project Fund, a cilj mu je stvoriti preduvjete za povezivanje i suradnju poslovnog sektora, znanstvene zajednice i regionalne samouprave na inovativnom razvoju (triple helix) iz regija s područja četiri države u slivu rijeke Save – Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

Prema planu ovim projekt bit će obuhvaćeni različiti industrijski sektori, a počelo bi se sa strojarstvom i pratećim industrijama. Partneri u projektu su fakulteti strojarstva iz Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda, a svi oni, rečeno je, imaju izvrsne istraživačke potencijale pa bi ih trebalo povezati s gospodarstvom. Ukupna vrijednost prve faze ovoga projekta je 22 tisuće eura, a tim novcem organizirale bi se četiri radionice, po jedna u svakoj od četiri država savske regije.

Nakon toga osnovao bi se konzorcij sveučilišta, gospodarskih i obrtničkih komora, razvojno-istraživačkih institucija i poslovnog sektora, a u suradnji s Centrom za transfer tehnologija i partnerima radio bi na provedbi projekata koji bi se prijavljivali za sufinanciranje iz fondova EU-a.  Savska inicijativa za inovativni razvoj u konačnici bi, kako je istaknuto, trebala pridonijeti jačanju gospodarstva savske regije u cjelini i njezine bolje prepoznatljivosti na razini europskih regija. Naglasak je pri tome stavljen na međuregionalno umrežavanje inovativnosti kao pokretača gospodarskoga rasta i razvoja.

Najčitaniji članci