Komore ekonomske regije

u slivu rijeke Save

XIII Forum predsjednika

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

24. maj 2012

U okviru predsedavanja Forumom predsednika privrednih komora “Ekonomske regije u slivu reke Save” od strane GZS OZ Ljubljana, u Ljubljani je 24. maja 2012. godine održana XIII sednica ERUSRS Foruma, koju je otvorila i vodila gospođa Marta Turk, predsednica GZS OZ Ljubljana. XIII sednica Foruma održana je kao sastavni deo Ljubljanske Manifestacije i Izložbe “IZZIVI 2012.”, čiji je moto bio “Inovativnost u slivu reke Save”.

U radu Ljubljanske sednice Foruma su osim predstavnika ERUSRS privrednih komora učestvovali i: predstavnici Savske komisije, ekonomski savetnici Ambasada Srbije, Hrvatske i BiH u Sloveniji, predstavnici GZ Slovenije, eminentni slovenački privrednici, inovatori - učesnici Izložbe “IZZIVI 2012.” i kao i predstavnici slovenačkih medija. Tokom Foruma razgovaralo se o temama relevantnim za razvoj prostora savskog basena:  Strategija  Međunarodne komisije za sliv reke Save, EU Dunavska strategija i sliv reke Save (kao zaleđe podunavskog prostora),  Iskustva slovenačkih kompanija - prednosti i obaveze za kompanije koje proizilaze iz statusa članstva države u EU i dr.

Predstavnici ERUSRS privrednih komora imali su, takođe,  zadovoljstvo da prisustvuju i tradicionalnoj svečanosti dodele Godišnjih nagrada GZS OZ Ljubljana slovenačkim pronalazačima.

U periodu koji je prethodio XIII sednici Foruma stručni timovi svih ERUSRS privrednih komora pripremili su materijale sa informacijama o njihovim aktivnostima na polju podsticanja i podrške pronalazaštvu i  inovacijama. Ovi materijali su objedinjeni i objavljeni u Zborniku Izložbe “IZZIVI 2012”.